Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
FONTANA PIEC OGRODOWY WIELOFUNCYJNY DIVINO 80

Model jest na ekspozycji w salonie na ul. Poleczki 29 Zapraszamy

FONTANA PIEC OGRODOWY WIELOFUNCYJNY DIVINO 80

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: Fontana

Cena: 24999.00 brutto

Ilość:
Raty już od:
2499.90 zł
Oblicz raty
Czas dostawy:
5-21 DNI
Koszty dostawy:
  • Dostawa na ternie Warszawy 199.00 zł brutto
  • Dostawa okolice Warszawy 259.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier DPD 0.00 zł brutto
Dostępność:
Kod producenta:
DIVINO 80
Gwarancja:
2 lata
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

FONTANA PIEC OGRODOWY WIELOFUNCYJNY DIVINO 80

Wyposażenie pieca

  • Termometr
  • Timer
  • Prowadnice x 3 szt.
  • Blachy do pieczenia x 3szt.
  • Ruszty grillowe x 3szt.
  • System konwekcyjny
  • Oświetlenie wnętrza komory

Wyjątkowość

Dla najbardziej wymagających entuzjastów gotowania, wielofunkcyjny piec, który może przygotować do trzech różnych potraw jednocześnie. Urodzony do pieczenia chleba, lasagne i wszelkich pieczeni, zarówno rybnych, jak i mięsnych. Podgrzany do 450 stopni idealnie nadaje się do pieczenia pizzy i wielu typowych dań międzynarodowych, takich jak szwajcarska „gratin”, niemiecka „flamkuchen” czy liguryjska farinata, a także pieczeni wołowych itp.

Konstrukcja

Przy tworzeniu pieca oraz jego produkcji zostały wykorzystane najwyższej jakości komponenty, aby użytkownicy mogli cieszyć się korzystaniem oraz pieczeniem przez wiele długich lat.

Piec w swojej konstrukcji posiada:

  • żaroodporne szyby
  • innowacyjny system zamykania drzwi komory pieca
  • obudowa pieca wykonana z kwasoodpornej stali nierdzewnej
  • obudowa pieca wyłożona żaroodporną wełną mineralną o grubości 12cm.
  • boki komory pieczenia wyłożone także płytami szamotowymi
  • komin pieca wyposażony w zawór kontrolowania dymu
  • podstawa służąca również jako komora garowania

Piec Divino 80 z zastosowanym systemem INDIRECT - czyli piece opalane pośrednio - tradycyjna technologia o wysokiej jakości inżynierii z systemem konwekcyjnym.

W piecu pośrednio opalanym drewnem spalanie odbywa się w oddzielnej komorze, w której piecze się żywność, oddzielając dwie komory między nimi.

W ten sposób dym nie styka się z preparatami, ponieważ wydostaje się przez komin. Ta funkcja pozwala piecowi na gotowanie kilku potraw jednocześnie, spełniając wymagania najbardziej wymagających entuzjastów jedzenia.

Piece tego typu, dzięki swojej szczególnej technologii, są w stanie osiągnąć wysokie temperatury w krótkim czasie, utrzymując stałą temperaturę i pozwalając na wielogodzinne gotowanie, skracając czas nagrzewania typowych tradycyjnych pieców.

System ten pozwala również na wykorzystanie proporcjonalnie bardzo mało drewna do gotowania, co zapewnia wyjątkowy komfort, wygodę oraz znaczną oszczędność czasu i pieniędzy.

Pieczenie na ogniu drzewnym gwarantuje bezkonkurencyjne rezultaty w zakresie doskonałego gotowania potraw, zapachu i silnej redukcji tłuszczu, dzięki generowanej dużej mocy kalorycznej.

Piec pośrednio opalany drewnem został wynaleziony 30 lat temu przez Giovanniego Fontanę, w wyraźnym celu stworzenia rozwiązania do gotowania, które pozwoliłoby uniknąć trudności instalacyjnych i użytkowych typowych dla tradycyjnego pieca ogniotrwałego, ale przede wszystkim zapewniło możliwość nieprzerwanego gotowania przez wiele godzin, unikając niedogodności podgrzewania typowych dla tradycyjnych pieców.

1. Gotowanie kombinowane

Podwójny system wentylacji zasysa i wypycha opary, zawierające zapachy i tłuszcze, na boki w kierunku gorących powierzchni, ogniotrwałe boki, eliminują je, umożliwiając jednoczesne gotowanie różnych potraw (np. ryb, warzyw, makaronów) bez mieszania aromatów.

2. Gotowy do użycia

Piec jest już zmontowany przez doświadczonych rzemieślników, co pozwala uniknąć straty czasu lub dodatkowych kosztów związanych z montażem.

3. Równomierna dystrybucja ciepła

Fontana jako jedyna firma w swojej branży proponuje komorę gotowania o tradycyjnym, zaokrąglonym kształcie sklepienia: to rozwiązanie, choć droższe od płaskich komór konkurencji, pozwala na optymalne i bardziej równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo urządzenie wyposażone jest w system konwekcyjny.

4. Łatwe czyszczenie

Boczne i tylne panele komory gotowania można łatwo zdjąć, aby umożliwić doskonałe czyszczenie nawet w zmywarce. Ponadto osobliwa konstrukcja pieca Fontana, umożliwiająca osiągnięcie bardzo wysokich temperatur, pozwala na spalenie tłuszczu, ułatwiając tym samym czyszczenie uporczywych zabrudzeń.

5. Mobilny

Dzięki solidnym kółkom piec można postawić w dowolnym miejscu, a zimą przechowywać w garażu.

6. Szybkie nagrzewanie

Wystarczy 30 minut, aby osiągnąć 300°C i zacząć gotować.

Dane techniczne:

  • Waga: 330 kg
  • Wymiary: 1120 x 880 x 1640 (h) cm
  • Powierzchnia pieczenia: 800 x 450 x 420 (h) cm
  • Pojemność pizz: 2 sztuki (∅ 30cm)
  • Pojemność chleba: 4 - 6 kg
  • Temperatura dymu: 190 ° C
  • Zasilanie: Drewno, konwekcja o zasilaniu 230V oraz mocy 12V

W zestawie:

  • Płyta szamotowa (78,5 x 40 cm) x 1szt.
  • Blachy do pieczenia (72 x 36 cm) x 3szt.
  • Ruszty grillowe x 3szt.
  • Komin z kontrolą dymu x 1szt.
  • Przedni blat ze stali nierdzewnej x 1szt.
  • Boczny blat ze stali nierdzewnej x 1szt.
  • Pogrzebacz x 1szt.
  • Termometr x 1szt.
  • Minutnik x 1szt.
 
 

Produkty podobne

www.naogrod.pl

Jeśli masz jakieś pytania prosimy o kontakt.

Zadzwoń: 784 952 888

Napisz: sklep@naogrod.pl

Newsletter