Palazzetti grill betonowy FARO NEW z daszkiem ze stali 803005421
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
- Kurier DPD 359.00 zł brutto
Jeśli szukasz praktycznego i ergonomicznego grilla ogrodowego opalanego drewnem, to jest to wybór dla Ciebie. Palenisko z bocznym paleniskiem ułatwia gotowanie i załadunek drewna oraz pozwala na pełne wykorzystanie powierzchni grilla. Grill jest wyjątkowo duży i pozwala na niezapomniane przyjęcia w ogrodzie.
- Kominek z bocznym paleniskiem i zewnętrznym ładowaniem drewna, ze zintegrowanym uchwytem na drewno
- Powierzchnia grilla z ogniotrwałą powierzchnią ogniową i matą izolacyjną
- Szuflada na popiół z systemem Fast-Fire Box zapewniającym cyrkulację powietrza, poprawia spalanie i ułatwia czyszczenie po wygaśnięciu płomienia
- Kocioł wzmocniony podwójną ścianką z materiału ogniotrwałego dla większej odporności na intensywny pożar drewna, nawet przy częstym użytkowaniu
- Grill kuchenny Lux ze stali nierdzewnej 89x40 cm z drewnianymi uchwytami
- Blat z Marmotech szlifowany z efektem szarego granitu
- Konstrukcja z konglomeratu cementowego, do malowania
- Praktyczny zamykany schowek z drzwiami (standard)
- Odwracalny
Wymiary 154 cm x 237 cm x 113 cm
Waga 1190 kg
Wymiary siatki 90x40cm
Poziomy regulacji siatki 2 wysokości
Rodzaje gotowania Grill, kamień, rożen
Strefy gotowania 1
Paliwo Drewno lub węgiel
Czyszczenie i konserwacja
Konserwacja grilla betonowego Aby utrzymać grill betonowy w jak najlepszym stanie, zalecamy raz w roku zastosować środek hydrofobowy na bazie farby kwarcowej lub, jeśli grill jest wykonany z Marmotechu lub barwiony w masie, użyć przezroczystego środka hydrofobowego w płynie. W okresie zimowym dobrym pomysłem jest zabezpieczenie grilla przed czynnikami atmosferycznymi za pomocą specjalnej torby ochronnej, którą znajdziesz wśród naszych akcesoriów. Aby uniknąć nieprzyjemnego posmaku spowodowanego nagromadzeniem tłuszczu i jedzenia, grill należy zawsze czyścić z pozostałości po gotowaniu i spalaniu. Co więcej, paliwo dobrze się pali przy dobrej cyrkulacji powietrza , należy więc pamiętać o usunięciu popiołu i resztek z paleniska i popielnika. Grill ze stali nierdzewnej i płytę kamienną należy oczyścić natychmiast, gdy są jeszcze gorące, za pomocą szczotek, metalowych podkładek, ostrych szpatułek lub szerokich noży, aby usunąć tłuszcz z powierzchni . Czyszczenie można zakończyć po ich ostygnięciu wodą i detergentem w obudowie z grilla; tylko wodą, w przypadku kamienia energicznie pocierając papierem kuchennym.