Palazzetti grill betonowy Gallipoli 4 Grey 803005800
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
- Kurier DPD 309.00 zł brutto
- Kurier DHL 309.00 zł brutto
Jeśli szukasz klasycznie zaprojektowanego grilla ogrodowego o kompaktowych wymiarach, ten jest właśnie dla Ciebie: idealny również na tarasy i werandy, działa na drewno i węgiel drzewny! Blat roboczy jest duży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby związane z gotowaniem.
Wzmocniona, dwuścienna komora spalania o wysokiej zawartości tlenku glinu z tylną wentylacją zapewnia zwiększoną odporność na intensywny ogień drzewny nawet przy częstym użytkowaniu
Grill z ogniotrwałą powierzchnią paleniska i matą izolacyjną
Popielnik z systemem Fast-Fire Box zapewnia cyrkulację powietrza, poprawia spalanie i ułatwia czyszczenie po wygaśnięciu ognia
Malowany, metalowy ruszt na drewno o średnicy 76 cm
Metalowa osłona wzmacnia i chroni okap przed ciepłem oparów spalania
Bio grill do gotowania ze stali nierdzewnej 76x37 cm z bakelitowymi uchwytami
Blat roboczy z polerowanego Marmotech z efektem czerwonego lub szarego granitu
Konstrukcja wykonana z mieszanki betonowej, do pomalowania
Praktyczne schowki zamykane drzwiczkami (opcjonalnie)
Wymiary158 cm x 253 cm x 119 cm
Czyszczenie i konserwacja
Konserwacja grilla betonowego Aby utrzymać grill betonowy w jak najlepszym stanie, zalecamy raz w roku zastosować środek hydrofobowy na bazie farby kwarcowej lub, jeśli grill jest wykonany z Marmotechu lub barwiony w masie, użyć przezroczystego środka hydrofobowego w płynie. W okresie zimowym dobrym pomysłem jest zabezpieczenie grilla przed czynnikami atmosferycznymi za pomocą specjalnej torby ochronnej, którą znajdziesz wśród naszych akcesoriów. Aby uniknąć nieprzyjemnego posmaku spowodowanego nagromadzeniem tłuszczu i jedzenia, grill należy zawsze czyścić z pozostałości po gotowaniu i spalaniu. Co więcej, paliwo dobrze się pali przy dobrej cyrkulacji powietrza , należy więc pamiętać o usunięciu popiołu i resztek z paleniska i popielnika. Grill ze stali nierdzewnej i płytę kamienną należy oczyścić natychmiast, gdy są jeszcze gorące, za pomocą szczotek, metalowych podkładek, ostrych szpatułek lub szerokich noży, aby usunąć tłuszcz z powierzchni . Czyszczenie można zakończyć po ich ostygnięciu wodą i detergentem w obudowie z grilla; tylko wodą, w przypadku kamienia energicznie pocierając papierem kuchennym.