Palazzetti grill betonowy MALIBU z piecem po prawej stronie 803009130
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
- Kurier DPD 359.00 zł brutto
Chcesz opalanego drewnem grilla z piecem do pizzy postawić na werandzie lub w ogrodzie? To produkt dla Ciebie, z czasem istnieje także możliwość integracji z innymi modułami, aby stworzyć prawdziwą, zewnętrzną kuchnię w zabudowie.
- Piec ogniotrwały opalany drewnem 51x52 cm
- Drzwi piekarnika ze stali nierdzewnej z praktycznym termometrem i uchwytem zapobiegającym oparzeniom w standardzie
- Powierzchnia grilla z ogniotrwałą powierzchnią ogniową i matą izolacyjną
- Szuflada na popiół z systemem Fast-Fire Box zapewniającym cyrkulację powietrza, poprawia spalanie i ułatwia czyszczenie po wygaśnięciu płomienia
- Palenisko na drewno opałowe o średnicy 76 cm z malowanego metalu
- Bio grill ze stali nierdzewnej 76x37 cm z uchwytami z bakelitu
- Blat z Marmotechu szlifowanego z efektem czerwonego granitu
- Konstrukcja z konglomeratu cementowego, do malowania
- Podstawa z oparciem i praktycznym zamykanym schowkiem z drzwiami (opcjonalnie)
Czyszczenie i konserwacja
Konserwacja grilla betonowego Aby utrzymać grill betonowy w jak najlepszym stanie, zalecamy raz w roku zastosować środek hydrofobowy na bazie farby kwarcowej lub, jeśli grill jest wykonany z Marmotechu lub barwiony w masie, użyć przezroczystego środka hydrofobowego w płynie. W okresie zimowym dobrym pomysłem jest zabezpieczenie grilla przed czynnikami atmosferycznymi za pomocą specjalnej torby ochronnej, którą znajdziesz wśród naszych akcesoriów. Aby uniknąć nieprzyjemnego posmaku spowodowanego nagromadzeniem tłuszczu i jedzenia, grill należy zawsze czyścić z pozostałości po gotowaniu i spalaniu. Co więcej, paliwo dobrze się pali przy dobrej cyrkulacji powietrza , należy więc pamiętać o usunięciu popiołu i resztek z paleniska i popielnika. Grill ze stali nierdzewnej i płytę kamienną należy oczyścić natychmiast, gdy są jeszcze gorące, za pomocą szczotek, metalowych podkładek, ostrych szpatułek lub szerokich noży, aby usunąć tłuszcz z powierzchni . Czyszczenie można zakończyć po ich ostygnięciu wodą i detergentem w obudowie z grilla; tylko wodą, w przypadku kamienia energicznie pocierając papierem kuchennym.